Projecte “Moringa” a Togo

Objectiu:

Desenvolupament de la economia local a Togo (Àfrica) mitjançant un projecte integral d’explotació agrícola i comerç sostenible.

 

  • Construcció de pous per abastir d’aigua potable.
  •  Construcció infraestructura per processar moringa oleifera.
  • Proporcionar formació a la població local pel manteniment de les infraestructures i la seva explotació respectant el medi ambient.

 

En col·laboració amb:

  • Rotary Club Lomé Cocotiers (Togo)
  • Rotary Club de Vitòria
  • La Fundació Rotaria (Rotary International)

 

Que es la Moringa oeifera?  (Viquipèdia)

La Moringa oleifera és una planta amb flor del gènere Moringa.[1] Aquesta espècie és un arbre no gaire gran i de fusta molt tova que es troba a les regions tropicals i subtropicals del planeta. És un arbre amb flors blanques i fulles petites. L’escorça és de color gris clar, gairebé blanc. Tant les flors, com les fulles, els fruits i l’arrel són comestibles i, a més, tenen propietats medicinals. El fruit madur és dur i llarg, de prop de 50-60 cm normalment, semblant a una baqueta. Es talla en seccions i es fa servir per a preparar curris i sopes.[2] Té un gust similar al de la mongeta verda. La rel té un gust picant que recorda el rave rusticà. Les fulles es poden menjar tant bullides com crues.

La Moringa és coneguda per les seves propietats medicinals i per la gran varietat d’usos terapèutics i nutricionals que se li dóna a aquesta planta. Descobreix quines parts d’aquest arbre s’utilitzen i com es consumeixen. Fins i tot et animem a que coneguis com conrear moringa perquè tinguis accés els beneficis d’aquest arbre meravellós.

La Moringa oleifera és un arbre que té el seu origen a l’Índia. Pot arribar a fer fins a 10 metres d’alt i és molt frondós. Actualment es conrea a Àsia, Amèrica, Àfrica i fins i tot a Europa.

La Moringa és coneguda i utilitzada per ser a nivell nutricional molt completa i poder usar-se per a multitud de remeis naturals. Es poden usar les seves fulles, els fruits, les llavors i fins i tot les arrels. Ja en l’Ayurveda (medicina tradicional índia) s’indicava que la moringa s’utilitzava com a remei natural per a més de 300 malalties.     Font:ecoagricultor.com