Una jove de Lleida premiada pel Rotary Club d’Almoradí al V Certamen Literari de joves escriptors


La jove, Etna Miró, del Col·legi Episcopal de Lleida, va ser guardonada amb el segon premi, dotat amb 300 euros en metàl·lic i un regal “sorpresa” pel seu relat curt amb el títol “Don de la Vega”, una reflexió sobre la soledat ia la vegada una intel·ligent crítica social sobre la situació de la gent gran en un amè relat.

El certamen que ha arribat a la seva cinquena edició, ha estat un èxit de participació amb 118 participants de diferents escoles de tota la geografia nacional, i està obert a tots els joves escriptors de tot el país. Encara que la resolució del jurat va ser el passat 4 de maig de 2018, la jove i la seva família no va poder desplaçar-se fins a la població d’Almoradí (Alacant) per rebre personalment el premi a la gala celebrada pel Rotary Club d’Almoradí del Districte 2203 de Rotary International.

Aprofitant la visita a la provincia de Lleida, per part d’una delegació de rotaris d’aquest club i les seves famílies, es va organitzar un senzill acte a la seu del Rotary Club de Lleida , en la qual es va fer entrega del regal “sorpresa” consistent en diversos articles per a l’escriptura (el premi en metàl·lic ja havia estat enviat), així com els diplomes acreditatius per a la jove i el seu col·legi.

Els beneficis obtinguts d’aquest certamen, així com de la venda del llibre en el qual es publiquen els relats guanyadors al costat d’una selecció de la resta de participants, es dediquen a projectes solidaris del club així com un percentatge dels mateixos, per a la Fundació Rotària , per tal de contribuïr al projecte “Polio Plus”.

Durant l’acte, la presidenta del RC de Lleida, Mª Fernanda C. del Pou i el Vicepresident del RC d’Almoradí, Francisco Javier Gómez , van realitzar el tradicional intercanvi de banderins. Després de la protocol·lària entrega del premi, es van poder estrènyer els llaços d’amistat entre els dos clubs durant una distesa xerrada i un posterior sopar.

Aquest senzill acte, ha estat recollit per diversos mitjans de premsa local, ajudant a promoure i difondre la imatge pública de Rotary a la societat.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s